×

Ans van Reyswoud-Meijerink

14-06-2020

Aan de wieg van Wollewiet gestaan. Patricia’s liefde en passie gevoeld om Wollewiet tot een liefdevolle ondersteuning voor kinderen en volwassenen te maken, om groot verdriet en gemis te verwerken. Wij hebben voor twee broertjes van 1 en 4 jaar die onverwachts hun papa verloren Wollewiet cadeau gegeven ter ondersteuning van dit grote gemis. Dit is met veel liefde en dankbaarheid ontvangen, Wollewiet is voor hen maar ook voor hun mama en opa’s en oma’s een grote troost geweest.

Jolanda

11-06-2020

Jaren geleden heb ik Patricia leren kennen, maar vooral haar werk heb ik leren kennen. Meerdere keren heb ik een beroep op haar gedaan. Ik heb als rouwbegeleider o.a. een school begeleid waar een kindje was overleden uit de onderbouw. Boekjes heb ik regelmatig gebruikt om uit te leggen wat doodgaan is. Het verhaal over het lichaam dat lijkt op een verwarming is duidelijk en begrijpelijk voor kinderen van deze leeftijd. De andere kindjes uit deze klas hebben allen de Wollewiet knuffel meegekregen als troost. Maar ook bij andere begeleiding sessies heb ik regelmatig gebruik gemaakt van deze materialen. Perfect gemaakt voor kinderen in een rouwsituatie!!

Patricia

10-06-2020

Met zoveel liefde is Wollewiet ‘geboren’.

Ik heb mee kunnen kijken hoe Patricia met hart en ziel een prachtig rouwverwerkings boekje voor kinderen heeft laten ontstaan. 

Hoe belangrijk is het dat kinderen antwoorden krijgen op vragen rondom ‘dood’ en dat er open over gesproken kan worden. En hoe belangrijk is het voor ieder kind die hier mee te maken heeft om zich op een creatieve manier te kunnen uitten door b.v. te tekenen of het kleuren van mandala’s. En/of zich weer te kunnen verbinden met hun gevoel door het gebruik van open-je-hart kaartjes. 

Kinderen kunnen zo helemaal op hun eigen manier invulling geven aan hun behoefte van dat moment. 

Het zijn zulke wezenlijke verrijkende hulpmiddelen voor elk kind in een verwarrende en moeilijke periode.

Francine Hutschemaekers

08-06-2020

Had ik maar als kind die iemand verliest geweten van het bestaan van Wollewiet. Het had me kunnen helpen om daar verder mee te komen. Wollewiet neemt je mee aan de hand om stil te staan bij die persoon die niet meer bij je is. Prachtig vormgegeven verhaal met prachtige illustraties. En hier achter  zit een vrouw die je goed kan helpen als het toch heel moeilijk blijft.
Ga met wollewiet op reis. Hij is bij je. Zeker een aanraden

 

Marian

05-06-2020

Prachtig en ontroerend geschreven door Patricia. Ik denk dat heel veel kinderen die een ouder of broertje /zusje moeten missen hier veel steun aan zullen hebben. Het boek biedt veel troost. Zelf was ik er erg door geraakt. Mooie illustraties. Dit boek is een pareltje onder de boeken over rouwverwerking . Warm aanbevolen !

Jorn

03-06-2020

Ik heb gelukkig alleen de positieve ervaring van Wollewiet. En dat is die van mijn moeder die zich keer op keer weer inzet voor kinderen met een rugzakje. Wollewiet is geboren vanuit deze gedachte. Om Kinderen te steunen en houvast te bieden in tijden van rouw, of dat directe of indirecte familie of vriendschap is. Rouw is een ingewikkeld proces. Iets dat kinderen niet begrijpen en dus ook lastig kunnen uiten. De verhalen en werken van Wollewiet geven kinderen uitleg over de dood en geeft handvaten om de verschillende emoties die hierbij vrij komen te uiten. Een prachtige gedachte waar al heel veel kinderen mee zijn geholpen. Wollewiet is een steun en toeverlaat voor kind en ouder nu en in de toekomst.

Laat hier uw review achter.