×

Geschiedenis Wollewiet

In 2007 ben ik begonnen met het schrijven van het verhaal, Wollewiet en het afscheid van Pollewol.

Na het schrijven ging ik op zoek naar een illustrator, echter dat bleek niet zo eenvoudig.

Ongemerkt had ik een beeld gevormd van de illustraties en kon ik de geschikte persoon niet vinden.

Zodoende heb ik zelf het heft in handen genomen en ben ik gaan tekenen. Dit resulteerde in de eerste druk van het boekje: Wollewiet en het afscheid van Pollewol.

Daarop volgde het ontwerpen van een troostknuffel, met behulp van mijn lieve moeder en schoonzusje. Beiden zeer creatief en behendig met naald en draad.

Inmiddels kreeg ik steeds meer ingevingen over het rouwpakket en was extra ondersteuning welkom. Gelukkig vond ik een goede vriend bereid om mij te helpen Wollewiet op de markt te brengen.

Waarvoor ik nog steeds dankbaar ben. 

Samen zijn we op pad gegaan om een adres te vinden om de troostknuffels te laten produceren. Gelukkig vonden wij een geschikt adres in de regio, zodat de lijn voor overleg kort was.

Er werden nog een aantal produkten toegevoegd aan het pakket, totdat het in onze ogen compleet was.

Vele overleggen vonden plaats en plannen over hoe het pakket onder de aandacht gebracht moest worden voor de doelgroepen.

Een website werd gemaakt, folders, visitekaartjes, nieuwsbrieven, etc. De kranten, tijdschriften, regionale radio omroep werden benaderd.

In 2008 werd ik getipt door een medeorganisator van de International Funeral Awards. Er volgde inschrijving hiervoor en het traject werd doorlopen om hopelijk in aanmerking te komen voor nominatie.

En dat lukte, met als resultaat dat Wollewiet bekroond werd door de IFA met een tweede prijs in Antwerpen. Een fantastische ervaring met een mooie bekroning voor Wollewiet.

De jaren die erop volgden bestonden voornamelijk uit contacten zoeken met allerlei instanties, Wollewietjes versturen en op beursen staan, altijd met de ondersteuning van mijn lieve echtgenoot Roland.

Het waren intensieve jaren, met veel ervaringen en tevens uitbreidingen van het startpakket.

Nu zijn wij 13 verder en heb ik besloten Wollewiet in een andere vorm te gieten.

In het digitale tijdperk waarbij snelheid en gemak de norm is geworden en tevens het online leren een steeds grotere plek inneemt gaat Wollewiet met de tijd mee.

Voor mij persoonlijk heb ik een enorme ontwikkeling doorgemaakt en veel geleerd van Wollewiet. Mooie contacten gehad, intense verhalen mogen aanhoren.

En zeker ook lastig paden gelopen. Maar daarnaast dankbare reacties over het positieve effect dat Wollewiet heeft bij rouwondersteuning voor kinderen.

Mede daarom heb ik besloten het Wollewietpakket in een andere vorm te gieten en het bereikbaar te maken voor iedereen die op zoek is naar handvaten bij rouwondersteuning.

Ik schenk het vanuit mijn hart aan de wereld. Waarop ik hoop dat de mensen die het gebruiken een vrije gift willen overmaken, zodat ik Wollewiet in deze vorm

kan laten blijven bestaan.  Als goede vriend voor ieder rouwend kind.

En dat wij op die wijze met elkaar bijdragen aan liefde en begrip voor kinderen die te vroeg afscheid hebben moeten nemen van een dierbare.

Leef en geef vanuit je hart.